İDARİ, KAMU VE SAĞLIK İŞLERİ KOMİTESİ TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, HP Milletvekili Jale Refik Rogers Başkanlığında bugün saat 10:00’da  toplandı.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde bulunan “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:106/2/2019)”,  “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:113/2/2019)”, “Sanayi Sicil Yasa Tasarısı” ve “Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı  görüştü. 


Komite ilk olarak, “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:106/2/2019)”  ve  “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:113/2/2019)”nı birleştirerek görüştü ve Komite birleştirilmiş Yasa Tasarısı’nı madde madde oyladı ancak ivediliği olmadığı için tümünün oylanmasını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek. 


İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi “Sanayi Sicil Yasa Tasarısı”nın genel görşmesine devam etti ve Komite, Yasa Tasarısı’nı ilerleyen toplantılarında görüşmeye devam edecek.   


İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oybirliği ile onayladı ancak, komite üyesi CTP Milletvekili Yasa Tasarısı’na çekimser olarak oy verdi. 


İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına davetli olarak Maliye Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Başsavcılık, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Personel Dairesi, İstatistik Dairesi, Sanayi Dairesi, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, LİMAN-SEN ve Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nden yetkililer katılıp konu ile ilgili görüş ve önerilerini bildirdiler. 

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, HP Milletvekili Komite Başkanı Jale Refik Rogers, UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, UBP Milletvekili  Menteş Gündüz ve HP Milletvekili Hasan Topal katıldı.