ULUÇAY, GENÇLİK KONGRESİ ORGANİZASYON KOMİTESİ’Nİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, 31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Gazimağusa’da gerçekleşen Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi Organizasyon Komitesini kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde söz alan Organizasyon Komitesi Başkanı Mustafa Özbilgehan, 200 gencin katılımıyla kongreyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek bütün siyasi partilerden ve ülkenin her belediyesinden gençlerin katkı koyduğunu belirtti.

Böyle bir organizasyonu gerçekleştirmekten ve katılımdan duydukları memnuniyeti dile getiren Özbilgehan, kongrede alınan kararları ve sonuç raporlarını Başkan Uluçay’a takdim etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında kongreyi ülkenin ihtiyaç duyduğu çok önemli bir çalışma olarak nitelendirerek önemli olanın yöneticilerin bu çalışmalar ışığında ortaya çıkan sonuçları ülkenin geleceğini şekillendirirken yol gösterici olarak kullanması olduğunu belirtti.

Uluçay, dünyada her geçen çok farklı gelişmeler olduğuna işarete ederek ülkelerin ihtiyaçlarının da bu çerçevede farklılıklar gösterebildiğini söyledi.

Uluçay: “Biz de kendi ülkemizde başta Kıbrıs adası olmak üzere Doğu Akdeniz bölgesi, Akdeniz bölgesi ve Avrupa Birliği içerisinde değişen koşulları sürekli gündemde tutmak kendimizi güncellemek ve ülkenin ihtiyaçlarını güncellenen noktalarda tekrar ele alınmasını sağlamak bizim sorumluluğumuzda olan bir unsurdur” dedi.

Bu çerçevede ortaya konulan çalışmanın çok anlamlı olduğunu ve iyi bir yol haritası olacağına inandığını söyleyen Uluçay, meselelere her zaman bütünlüklü bakmak gerektiğinin altını çizdi.

Uluçay şöyle devam etti:

Cumhuriyet Meclisi’nde görev yapan Kıbrıs Türk halkının seçilmiş temsilcileri olarak görev yaparken aslında her bir bireyin sahip olduğu insan hakları, hayat standartı ve ekonomik refahın arttırılmasına dönük çalışma yapma sorumluluğumuz olduğu unutulmaması gerekir. Öncelikli olarak bulunduğumuz konumdan çok bizleri seçen halkımızın temel ihtiyaçlarını bilmemiz gerekiyor. Görevimiz, gençlerimize sahip oldukları yaşam standartlarını layık oldukları daha yukarı noktaya taşımak olmalıdır.”