ULUÇAY, “ULUSLARARASI MAĞUSA KUPASI 2020” TURNUVA HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun ana sponsörü olduğu Hentbol “Uluslararası Mağusa Kupası 2020”ye katılan konuk heyetlerin temsilcilerini kabul etti. 

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, yapılan işbirliği ile güzel projelere imza atmaya çalıştıklarını söyledi.

Ayhan, amacın uygulanan spor ambargosuna karşı bir şeyler yapabilmek olduğunu dile getirdiği konuşmasında,  turnuvaya 5 kıtadan ve 13 ülkeden sporcuların katılacağını belirtti.

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da konuşmasında ülke gençlerini dünya gençleri ile buluşturmak için uğraş verdiklerini dile getirerek, sporun dostluk ve kardeşlik olduğu bilinciyle geçtiğimiz yıl kurdukları temaslarla bu yıl bu turnuvayı gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da ülkenin içinde bulunduğu politik koşullardan dolayı maruz kaldığı spor ambargosunun gençleri ve tüm ülkeyi motivasyon anlamında olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek sporun gelişebilmesi için ciddi anlamda motivasyon yaratacak eylemlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Uluçay, gerçekleşecek turnuvanın bu motivasyonu sağlama adına büyük bir misyon üstlendiğini dile getirerek, yapılan organizasyonun ülkenin dünyaya tanıtılmasında önemli katkılar sağladığına inanç belirtti.

Hentbol Federasyonun başarılarını yakından takip ettiklerini ifade eden Uluçay, gençlerin bir araya geleceği bu organizasyonun Uluslarası olarak taçlanadırılmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Uluçay, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı.