ULUÇAY, “KIBRIS’IN DOKUSU” İSİMLİ SERGİYİ AÇTI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Sanatçı Emine Sorun tarafından hazırlanan “Kıbrıs’ın Dokusu” isimli serginin açılışını gerçekleştirdi.

Gazimağusa’da bulunan Ada Kent Üniversitesi içerisinde açılan sergi öncesi konuşmalar yapıldı ve halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Başkan Uluçay, yaptığı konuşmada ülkenin kültürel mirasına katkı koyma adına yapılan bu tür organizasyonları çok anlamlı bulduklarını ifade etti.

Ülkenin gelişmesinde üniversitelerin yaptığı katkıya değinerek bu bağlamda Ada Kent Üniversitesi’nin özelde Gazimağusa genelde ise ülkenin büyümesinde verdikleri çabanın yadsınımaz bir gerçek olduğunu ifade eden Uluçay, Bir Mağusa’lı olarak da Üniversitelerin şehre yaptığı katkılardan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Gazimağusa’nın eskiden beri yer alan kültürel zenginliğinin üniversitelerin de yapacakları katkılarla daha da ileriye taşınıp tanıtılacağına olan inancını dile getiren Uluçay, Üniversitelerin sadece sayısal ve ekonomik değer olarak değil aynı zamanda nitelik olarak olarak da büyümesinin önemli olduğuna işaret etti.

Ülkenin geleceğe dönük adımlarını daha iyi bir şekilde atabilmesi için ülkeye bu anlayışla gelen hem yatırımlara hem de nitelik açısından gelişim sağlayan Üniversitelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Uluçay, bu bağlamda Üniversite yetkililerine teşekkür etti.

Uluçay, sanatçı Emine Sorun’u da kutlayarak serginin kültürel miras alanında yapılacak çalışmalara ışık tutacağına inanç belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.

Ada Kent Üniversitesinde yer alan sergi 17 Mayıs’a kadar açık olacak.