ULUÇAY, FESTİVALE GELEN KONUK HEYET TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Folklor ve Gençlik Merkezi Derneği (FOGEM) tarafından organize edilen 13.Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Halk Dansları Festivaline katılan konuk ekiplerin temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, Festivali 13.kez yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, her geçen yıl gelişerek bir marka olma adına büyük çabalar ortaya koyduklarını söyledi.

Döşemeci, 3-4 yıldır Kültür Dairesi ve Gençlik Dairesi’nin yaptığı katkılar ile Festivalin aşama kaydettiğine dikkati çekerek, Uluslararası kabul gördüğünü ve bunun da ülke adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında , güzel bir festival yaşanacağına emin olduğunu dile getirerek festivalin uluslararası anlamda tescillenmesinin, gelecek için de çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ülke gençlerinin ve çocuklarının başka ülkelerden gelen ekiplerle kaynaşmasının dünyada hakedilen yerin alınabilmesi için verilen mücadelenin bir parçası olduğuna vurgu yapan Uluçay,  konuk heyetlerin ülkede iyi zamanlar geçirmesini temenni etti.

Uluçay, festivalin düzenlenmesinde büyük emeklerin ortaya konulduğunun görüldüğüne işaret ederek, katkı koyan herkesi kutladı ve ileriki yıllarda her geçen yıl daha da büyüyerek gelişen festivaller diledi.

Konuşmaların ardından konuk heyet temsilcileri, Başkan Uluçay’a ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti.

Kabulde, Meclis Genel Sekreteri İbrahim Avkan, Özel Kalem Müdürü Çağlar Gulamkadir, ve Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu da hazır bulundu.