ULUÇAY, TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLER DERNEĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, 15 Kasım kutlamalarına katılmak amacıyla KKTC’de bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ve beraberindeki Şube Başkanlarından oluşan heyeti   kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Dernek Başkanı Mustafa Işık konuşmasında Kıbrıs Türk halkının yıllar süren bağımsızlık mücadelesinin haklı bir gerekçesi olarak kurulan KKTC’nin kuruluşunun 36.yıldönümünü birlikte gururla kutladıklarını söyleyerek Kıbrıs Türk halkının bütün imkansızlıklara rağmen ortaya koymuş olduğu iradenin asla unutulamayacağını belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında, ziyaret için teşekkür ederken ülkenin gelişmesi için verilen mücadelenin devam ettiğini söyledi.

Uluçay, bu mücadelenin hiç bir zaman bitmeyeceğini belirttiği konuşmasında “Geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize refah içerisinde  yaşanabilir bir ülke miras bırakmak için sorumluluk bilinciyle çalışıyoruz” dedi.

Zaman zaman eksiklikler olsa bile bunları hep birlikte giderdiklerini vurgulayan Uluçay, amacın hep beraber daha güzel bir ülke yaratmak olduğunu ifade etti.